![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dziwny problem z kodowaniem...
w meta mam utf8 i wyświetla poprawnie polskie znaki na stronie w bazie danych utf8_general_ci i wyświetla poprawnie polskie znaki, nie ma również problemu z pobraniem polskich znaków na stronę... problem występuje gdy zapisuje polskie znaki do bazy danych nie mam wówczas krzaczków, ale coś takiego: zamiast 'łoże', to 'łoże' zamiast 'łóżko' to 'ł' - wszystko co jest po ó zawsze jest kasowane dla uściślenia korzystam z codeigniter w database.php mam ustawione
dane filtrowane są w ten sposób
ale nawet bez filtracji jest to samo proszę o pomoc ------------------- nie wiem co jest za problem, ale już wiem że chodzi o ajax, javascript lub jquery... dane są wysyłane przez post próbowałem już tak
i tak i tak
NIC NIE POMOGŁO (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) POMOCY... Ten post edytował areli 4.09.2010, 21:00:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 17 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: far far away Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jakim kodowaniu odbywa się komunikacja ?
Może klient jest ustawiony w innym, puść wcześniej "set names utf8" Domyślną wartość możesz tez zmienić w configu mysql. Ten post edytował masiakla 4.09.2010, 21:12:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem ten sam problem ale z wyświetlaniem.Set names = utf-8 rozwiązało ten problem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 08:11 |