|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witajcie,
mam pytanie dotyczące selecta i jego opcji. Czy jest jakiś sposób na zarządzaniem długości listy która się pokaże po rozwinięciu ? Chodzi o to żeby nie pokazywał się scroll. Mam liste z powiatami i jeden się chowa już za scrolem. Dzieje się tak tylko pod ff natomiast po IE jest już wszystko widoczne. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
size jest to liczba widocznych naraz opcji a mi chodzi konkretnie po rozwinięciu.
Nadal szukam rozwiązania (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ |
a scrolling="no" ?
|
|
|
|
|
|
|
|
Też nie pomaga.
Dodam że pod IE pokazuje całą listę bez scrollu a pod ff już nie. Jest to o tyle ważne że jest to lista powiatów gdzie najbardziej ważny powiat jest na końcu i trzeba zjechać scrollem ;/ |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Jak dobrze pamiętam, to niestety nie można kontrolować ilości wyświetlanych elementów. Możesz ewentualnie zrobić sobie takiego pseudo-select'a opartego na divach.
Coś w stylu: a w js funkcja showHide() - ukrywanie/ pokazywanie diva o id="select_values", write_to_input(wartosc) zapisuje przekazaną wartość do inputa name="select_value". |
|
|
|
|
|
|
|
No jak mi się nie uda przegadać klienta to będę musiał zrobić to za pomocą js.
Ostatni raz pociągam topic może ktoś ma jakieś rozwiązanie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 23:48 |