![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z połączeniem się do bazy danych Postgres na Ubuntu 10.04. Postgresa Plus instalowałem ze strony http://www.enterprisedb.com/products/postg...getinstaller.do . Jak dla mnie ![]() W postgresie mam bazę danych "zftutorial", właścicielem jest użytkownik "postgres" o haśle "xxx", nazwa hosta "localhost". Staram się połączyć i pobrać dane przy pomocy Zend Framework. application.ini Kod resources.db.adapter = PDO_PGSQL resources.db.params.host = localhost resources.db.params.username = postgres resources.db.params.password = xxx resources.db.params.dbname = zftutorial resources.db.params.charset = utf8 kontroler Kod public function indexAction () { // action body $oSystemowa = new Wizytowki_Model_Systemowa(); $this->view->sOFirmie = $oSystemowa->fetchRow()->id; } widok Kod <?php echo $this->sOFirmie; ?> błąd Kod #0 /var/www/instytut21/library/Zend/Db/Table/Abstract.php(739): Zend_Db_Table_Abstract->_setupDatabaseAdapter()
#1 /var/www/instytut21/library/Zend/Db/Table/Abstract.php(268): Zend_Db_Table_Abstract->_setup() #2 /var/www/instytut21/application/controllers/OfirmieController.php(8): Zend_Db_Table_Abstract->__construct() #3 /var/www/instytut21/library/Zend/Controller/Action.php(513): OfirmieController->indexAction() #4 /var/www/instytut21/library/Zend/Controller/Dispatcher/Standard.php(295): Zend_Controller_Action->dispatch('indexAction') #5 /var/www/instytut21/library/Zend/Controller/Front.php(954): Zend_Controller_Dispatcher_Standard->dispatch(Object(Zend_Controller_Request_Http), Object(Zend_Controller_Response_Http)) #6 /var/www/instytut21/library/Zend/Application/Bootstrap/Bootstrap.php(97): Zend_Controller_Front->dispatch() #7 /var/www/instytut21/library/Zend/Application.php(366): Zend_Application_Bootstrap_Bootstrap->run() #8 /var/www/instytut21/public/index.php(26): Zend_Application->run() #9 {main} Ten post edytował cykcykacz 4.09.2010, 05:47:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A gdzie tu jest błąd, bo jakoś nie mogę się dopatrzeć komunikatu błędu.
@poza tym postgresa powinieneś zainstalować z repo. Ten post edytował cojack 4.09.2010, 07:44:16 -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu nie umiem pobrać danych z bazy postgreSQL.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:59 |