![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
jestem bardzo początkująca, jeśli chodzi o tworzenie stron, dlatego skorzystałam z gotowego skryptu formularza kontaktowego. Chciałam dodać jedynie pole "telephone", co udało mi się jedynie częściowo - gotowy formularz zamiera to pole, jeśli użytkownik nie wpisze telefonu, pokazuje się komunikat błędu "no telephone", ale niestety w treści wiadomości numer telefonu nie jest załączany... Nie mam pojęcia, gdzie popełniam błąd, gdyby ktoś z Was mógł rzucić na to okiem, byłabym wdzięczna (wklejam jedynie końcowy fragment kodu, podejrzewam, że błąd jest tutaj: // CREATE THE EMAIL $headers = "Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1\n"; $headers .= "From: $name <$email>\n"; $recipient = "mail@mail.pl"; $subject = "Contact From Your Website"; $message = wordwrap($message, 1024); $telephone; // SEND THE EMAIL TO YOU mail($recipient, $subject, $message, $header); // REDIRECT TO THE THANKS PAGE header("location: thanks.php"); ?> Dzięki!!! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zakładając, że pole w formularzu ma ustawione name="telephone", to powinno działać:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki!!!
![]() Postaram się teraz zrozumieć, dlaczego bez linijki "# $message .=" <br/>Telefon: $telephone";" nie działało. Jeszcze raz bardzo dziękuję! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:36 |