![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem początkującym w php.
Mam mały problem. Chciałem użyć include, by wczytać plik który znajduję się w katalogu wyżej
Problem polega na tym, że strona.php korzysta z innych plików które znajdują się w katalog. stąd pojawia się błąd:
Co mam zrobić, by include działało w katalogu wyżej ? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 13 Dołączył: 15.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź. Niestety jest dokładnie to samo;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zawsze możesz sprawdzić, gdzie się obecnie znajdujesz: -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki darko, jednak dalej to samo.
Do tego nie pokazuje "gdzie jestem":/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 13 Dołączył: 15.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki darko, jednak dalej to samo. Do tego nie pokazuje "gdzie jestem":/ Nie pokazuje? Dziwne. Spróbuj jeszcze przed dołączeniem pliku dodać ten wpis:
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
IDoran, Darko wciąż bez zmian:/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Rozwiązanie uniwersalne to przechodzić do zmiana katalogu roboczego na jeden uniwersalny
chdir Include_path też jest rozwiązaniem Podaj strukturę katalogów oraz miejsca newralgicznych plików. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Struktura katalogów: e:\helm\www2\eurokasa.org.pl\wwwroot
Miejscie z newralgicznymi plikami: e:\helm\www2\eurokasa.org.pl\wwwroot\bph (znajduje się tam plik livezilla.php który chce odpalić z poziomu wyżej.) |
|
|
![]()
|
|
Struktura katalogów: e:\helm\www2\eurokasa.org.pl\wwwroot Miejscie z newralgicznymi plikami: e:\helm\www2\eurokasa.org.pl\wwwroot\bph (znajduje się tam plik livezilla.php który chce odpalić z poziomu wyżej.) To trochę nas w błąd wprowadziłeś, w takim razie spróbuj:
lub
tudzież:
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem już co mam robić, niby proste a ciągle d...:/
w pierwszych dwóch przypadach pojawiał się wcześniej opisany komunikat. W przypadku ostanim: jak tutaj Zobacz |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem już co mam robić, niby proste a ciągle d...:/ w pierwszych dwóch przypadach pojawiał się wcześniej opisany komunikat. W przypadku ostanim: jak tutaj Zobacz A czy Ty przypadkiem nie używasz ścieżek lokalnych (tych, które masz u siebie lokalnie na dysku) zamiast tych, które są na hostingu? Upewnij się też, że wszystkie pliki wrzuciłeś na ftp. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Używam scieżek bezpośrednio na dysku serwera (serwet to serwer windows).
Pliki są wszystkie odpal tutaj bezpośrednio z katalogu wyżej, wszystko jest ok. Więc Panowie, czy jeszcze macie jakieś pomysły ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 05:21 |