![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sposób na zarządzanie drzewkiem placówek wziąłem ze strony http://www.depesz.pl/various-sqltrees-impl...lementation.php
To chyba najlepsze rozwiązanie. I teraz chciałbym pobrać z tabeli wszystkie placówki, które nie podlegają mojej danej placówce. Niestety nie udało mi się to. Mam kod który służy do wybrania tych placówek, których nie potrzebuje. [sql:1:1bc57296f9] SELECT ekf_Placowki.IDPlacowki FROM ekf_Placowki join ekf_Powiazania on ekf_Placowki.IDPlacowki = ekf_Powiazania.IDDziecka WHERE ekf_Powiazania.IDOjca = '$Placowka' and ekf_Powiazania.Poziom != '0'"; [/sql:1:1bc57296f9] Ale jak wybrać wszystkie, tylko nie te placówki - nie wiem ... Chodzi mi o jeden SQL, bo oczywiście da się to zrobić za pomocą dwóch i przeszukując tablice w php, ale to troche operacji dla serwera ... Czy ma ktoś pomysł jak to zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2002 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sugerując się klauzulą WHERE zapytania SQL może tak
![]() SELECT ekf_Placowki.IDPlacowki FROM ekf_Placowki join ekf_Powiazania ON ekf_Placowki.IDPlacowki = ekf_Powiazania.IDDziecka WHERE ekf_Powiazania.IDOjca != '$Placowka' OR ekf_Powiazania.Poziom = '0';[/sql:1:92f1476467] Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:03 |