![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam 3 tabele, w ktorycj istotne pola to t1- zawody: zawod_id(PK), zawod_nazwa t2 - ogloszenia: ogloszenie_id (PK), zawod_id(FK) t3 - ogloszenia_szczegoly ogloszenie_id(FK), ilosc_wyswietlen teraz chcialbym wybrac z tych trzech tabel, w kolejnosci dla danego zawodu, ktorego oferty wyswietlane sa najczesciej, jednak nie moge sobie poradzic z tym. Utworzylem cos takiego:
Wyswietla mi liste wszystkich zawodow, wiec wyglada ok, tylko nie potrafie wyciagnac tej sumy z subkwerendy co bym mogl sobie to posortowac czy wyciagnac istotne informacje Prosze o pomoc, Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 34 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy zadziala bo juz 1 w nocy i slabo mysle (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No niestety nei dziala, ten sam efekt daje co moje poprzednie czyli sumuje wszystkie wyswietlenia i przypisuje do jednego zawodu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 34 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj jeszcze group by
Ten post edytował wiiir 6.09.2010, 14:22:16 |
|
|
![]()
|
|
Dzieki, dzieki lekko zmodyfikowalem i dziala dokladnie tak jak sobie wymarzylem.
Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:55 |