![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, wszystkich. Na początku obrazek:
![]() Problem niby banalny, ale walczę już z tym prawie przez całą noc. Chodzi o wyśrodkowanie Div'ów o nr:2-8, 11,14,17,20. Mianowicie chodzi mi o to, aby przy zmianach okna przeglądarki, te divy były cały czas na środku, a div'y po bokach się w miarę pomniejszania okna kurczyły... Poniżej kod CSS: #Tabela_01 to div w którym są umieszczone wszystkie inne divy...
Pozdrawiam i z góry dziekuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Piszesz temat o css a walisz w php.... Patrz proszę gdzie piszesz - przenosze
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dokładnie ten sam problem.
Takie coś działa ale jest oparte na tabelkach ;( Także szukam rozwiązania w CSS. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem rozwiązałem przy pomocy JQuery:
Problem rozwiązałem w ten sposób, że pobieram szerokość okna przeglądarki. Środkowa część strony musi mieć szerokość 1041pikseli. Więc wykonuję proste działanie: [szerokość okna] - 1041 pikseli, ten wynik dzielę przez 2 i w ten sposób otrzymuję, ile mi zostało pikseli jeszcze po prawej i po lewej stronie centralnej części strony, która musi mieć szerokość stałą (1041pikseli), a potem nadaję tym div'om po lewej i prawej stronie szerokość wg powyższych obliczeń. Działa bardzo pięknie. W swoim skrypcie dodałem jeszcze zmianę rozmiaru przy zmianie wielkości okna. Fragment poniżej:
Pozdrawiam! --- @ JJack Musisz zamienić znaczniki <td> na <div> i w stylu każdego div'a, aby był jeden za drugim trzeba ustawić regułę css: float:left. Poniżej przykład (piszę z pamięci, więc proszę o wyrozumiałość ![]() Pownno działać ![]() Ten post edytował organista18 3.09.2010, 11:10:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 10:36 |