![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
proszę o podpowiedź w wykonaniu rejestracji; np: rejestracja znajduje się moja-strona.pl/rejestracja.php chce żeby ewentualne błędy wyświetlały się nad formularzem przykład jeśli user już istnieje to nad formularzem wyświetli sie (oczywiście nie chodzi mi o walidacje bez przeładowania) taki user już istnieje ---formularz --- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przykład:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiście musisz zapytaniem sprawdzić czy user istnieje a dokładniej dajesz selecta where login = $_POST['login']
następnie robisz if $zmienna == 0 { nie ma usera } else { user o takim loginie juz istnieje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak na razie mam coś takiego
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to masz wszystko:) Teraz tylko ubierz to w ładne wyświetlania, a opis błędów dla użytkownika w jakąś bardziej opisową formę, zrób walidację posta i po sprawie.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:59 |