![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam wyszukiwarke na ktorej sa umieszczone reklamy Google'a.
Problem z tym, ze gdy ktos wpisze 'niewłaściwe' slowo, reklamy w dalszym ciagu sie wyswietlaja. Ogolem chodzi o to, aby skrypt wykryl niecenzuralne slowo typu ' penis ' po czym zablokowal wyswietlanie reklam. Czy da sie to jakos zrobic? Prosze o odpowiedz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 7.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc tak. Zmienna ciąg1 prezentuje ciąg wpisany przez użytkownika w polu tekstowym. Tekst przechodzi przez "filtr" czego wynikiem, jest ciąg znaków z wykropkowanymi polami w miejscach złych słów. Efektem ubocznym jest zmienienie wszystkich znaków na małe. Nie powinno to jednak przeszkadzać. Dlaczego tak jest. Jest tak ponieważ, funkcja str_replace rozróżnia wielkość liter. Słowo i sŁowo to dla niej dwa różne słowa. Oznacza to również to, że do tablicy zleslowa, należy wpisywać słowa zawierające tylko małe litery. ___________________________________________ Jeśli pomogłem kliknij pomógł ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A cos prostego w php? Blagam musze to miec na teraz.
Przyklad http://szookaj.net Wpiszcie sobie 'test', reklamy sie wyswietlaja, teraz wpiszcie 'penis' i reklamy znikaja. Naprawde blagam, bo jest mi to szalenie potrzebne... W dalszym ciagu aktualne ! Ten post edytował Nellvis 1.09.2010, 17:42:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to bylo proste
|
|
|
![]()
|
|
BUMP
W dalszym ciągu aktualne... tak jak mówiłem potrzebuje czegoś naprawdę prostego |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ale my nie mamy kodu twojej strony, więc skąd mamy wiedzieć jak zablokować wyświetlanie reklam?
Wykryj za pomocą stripos czy szukane słowo zawiera złe słowa i zablokuj wyświetlanie reklamy. Tak to jest proste i nie chodzi tutaj o to, że nie chcemy Ci pomóc tylko o to, że nie jesteśmy w stanie tego zrobić. Poza tym gotowców nie dajemy, -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:32 |