![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na stronie są takie inputy jest ich kilka każdy ma inną nazwę
potrzebuje wybrać to co jest pomiędzy name="rptDay a tbPN1" męcze się już chyba z drugą godzinę jak ktoś może podpowiedzieć będę wdzięczny mój kod staną na takim etapie ale nie pobiera tak jak trzeba z góry wielkie dzięki za odpowiedź -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 61 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz wyjaśnić co znaczy "nie pobiera tak jak trzeba"? Albo chociaż podać przykłady inputów dla których nie działa?
U mnie to wyrażenie wyciągnęło odpowiednie dane. PS. Do wyciągania informacji z HTMLa to raczej DOM się bardziej nadaje. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem rozwiązałem co prawda na okrętkę ale dało rady, ale zaciekawiło mnie to co powiedziałeś z tym doom-em , muszę poczytać na ten temat jak byś miał jakiegoś linka do dobrego opisu (po polsku pod ręką bym był bardzo wdzięczny za podesłanie
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 61 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam żadnych polskich tutoriali. Na w3schools.com są prosto napisane kursy DOM i XPath (PHP obsługuje tylko wersję 1.0
![]() Potrzebujesz tylko podstawy DOM i trochę więcej niż podstawy XPath, przykład:
Ten post edytował Noidea 2.09.2010, 09:28:49 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 22:01 |