![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 573 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taką pętle: [js] for(i=0;i<response.result.length;i++) { var div = document.createElement('div'); div.style.display = 'block'; div.innerHTML = '<table width="100%" cellspacing="1" cellpadding="0" border="0"><tr><td align="left" valign="middle" width="20">'+response.result[i].message+'</td></tr></table>'; document.getElementById('sb_Log').appendChild(div); } [/js] a chciałbym mieć tak: [js] var div = document.createElement('div'); div.style.display = 'block'; div.innerHTML = '<table width="100%" cellspacing="1" cellpadding="0" border="0">'; // Not ok for(i=0;i<response.result.length;i++) { div.innerHTML = '<tr><td align="left" valign="middle" width="20">'+response.result[i].message+'</td></tr>'; document.getElementById('sb_Log').appendChild(div); // Co z tym ? ? ? } div.innerHTML = '</table>'; // Not ok [/js] Jak to zrobić, aby działało prawidłowo, tworzyło div.innerHTML krok po kroku, wiersz za wierszem, a nie jak jest teraz całe tabele? Ten post edytował Malinaa 1.09.2010, 10:02:32 -------------------- I welcome you on the Internet >>> Design by Malina
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
div.innerHTML += 'to co dodane';
czyli: Kod div.innerHTML = '<table width="100%" cellspacing="1" cellpadding="0" border="0">';
for(i=0;i<response.result.length;i++) div.innerHTML += '<tr><td align="left" valign="middle" width="20">'+response.result[i].message+'</td></tr>'; div.innerHTML += '</table>'; // Not ok document.getElementById('sb_Log').appendChild(div); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 573 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem w ten sposób, ale nie wiem dlaczego w tym przypadku jakby nie były widziany kod html.
Wyświetla wszystko w jednym ciągu znaków, bez sytli css i wierszy, jedna ciągła linia? -------------------- I welcome you on the Internet >>> Design by Malina
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem... opisz dokładniej, pokaż kod i wynik jaki dostałeś i jaki chcesz dostać .
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Oto cały kod:
Przy Twoich wskazaniach wygląda tak: [ img ] W moim wykonaniu narazie jest tak: [ img ] Do końca tygodnia chcę ukończyć shoutboxa, a pierwszy raz robię coś w ajax js, będę wdzięczny za pomoc. Chciałbym pozbyć się wierszy tabel, które generuje skrypt i mieć jedną tabele i wiele wierszy w tej jednej tabeli. Ten post edytował Malinaa 3.09.2010, 09:31:47 -------------------- I welcome you on the Internet >>> Design by Malina
|
|
|
![]()
|
|
Powinno działać - zobacz co masz w firebug-u i w którym miejscu nie działa skrypt. IMO Powinieneś mieć poprawną formę/strukturę HTML i to by rozwiązało wszelkie problemy:
Kod <ul id="southbox"> , a wszystkie elementy tworzyć za pomoc odpowiednich metod do tworzeni DOM: document.createElement, element.setAttribute, element.appendChild, element.createTextNode<li> <div> <cite>Autor</cite> <span>Data</span> </div> <blockquote> <p>Treść wiadomości</p> </blockquote> </li> </ul> Miałem kiedyś w 'miarę podobny' problem: http://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=20...p;view=previous -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 15:11 |