![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Z góry uprzedzam że ja to z pierwszej grupy smerfów z przedszkola (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Mianowicie: Pod szablon Wordpressa edytowałem grafikę i po zmianie kilku plików graficznych i danych (about, contact itd...) wyskoczył mi taki oto błąd: CODE Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier '/' in <<<ADRES SERWERA>>>/wordpress/wp-includes/classes.php on line 210 Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier '/' in <<<ADRES SERWERA>>>/wordpress/wp-includes/classes.php on line 211 domyśliłem się że chodzi o " / " lecz za cholerę nie mogę tego tam znaleźć: CODE if (preg_match("#^$match#", $request_match, $matches) || preg_match("#^$match#", urldecode($request_match), $matches)) { najdziwniejsze jest w tym wszystkim to że u mnie na komputerze w domu wszystko jest ok (!), dopiero na innych komputerach pojawia się taki 'cud' proszę o pomoc. liczę iż dobrze naświetliłem problem. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W $request_match widocznie masz znaki / ,a przy używaniu wyrażeń regularnych taki znak oznacza jakiś modyfikator. Aby funkcja poprawnie go interpretowała musisz zastąpić ten znak / tymi // (np. str_replace()).
U ciebie działa, bo pewnie zmienną odbierasz postem lub getem i masz włączone magic_quotes_gpc i automatycznie dodaje ci znaki ucieczki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W $request_match widocznie masz znaki / ,a przy używaniu wyrażeń regularnych taki znak oznacza jakiś modyfikator. Aby funkcja poprawnie go interpretowała musisz zastąpić ten znak / tymi // (np. str_replace()). U ciebie działa, bo pewnie zmienną odbierasz postem lub getem i masz włączone magic_quotes_gpc i automatycznie dodaje ci znaki ucieczki. A czy byłbyś uprzejmy, pokazać mi w tych liniach gdzie to zmienić i przede wszystkim na co ? Mam rozumieć że kiedy to zostania poprawnie zakodowane to żadne błędy nie będą się wyświetlać i wszystko będzie działać na każdym komputerze ? to moje raczkowanie z PeHaPem. Wiem że dla innych takie pytania są irytujące, ale każdy przecież kiedyś zaczynał. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast $request_match użyj str_replace('/','//',$request_match).
Jeżeli to nie zadziała, to dodaj przed ifami var_dump($request_match) i napisz tutaj co ci wyrzuca. Ten post edytował bastard13 1.09.2010, 08:25:30 |
|
|
![]()
|
|
zamiast $request_match użyj str_replace('/','//',$request_match). dodałem i było cały czas to samo. Jeżeli to nie zadziała, to dodaj przed ifami var_dump($request_match) i napisz tutaj co ci wyrzuca. Natomiast teraz takie coś się pojawiło. Parse error: syntax error, unexpected T_IF in <<< ADRES SERWERA >>>/wordpress/wp-includes/classes.php on line 210 Ten post edytował michal_gdz 1.09.2010, 08:34:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 61 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widocznie pod $match masz jakiś facebookowaty adres i robi się z tego:
Wstaw przed tym ifem: |
|
|
![]()
|
|
dziękuję serdecznie Noidea !
pomogło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:41 |