![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z góry przepraszam jeśli nie trafiam w odpowiednie miejse...
Opis: Mam prosty, własnej roboty system napisany w php do obsługi danych w MySql. System ten znajduje się w katalogu apacha u mnie na hdd. BD natomiast jest na serwerze w internecie. Wszelkiego rodzaju SQL Injection itp mam już załatwione. Martwi mnie jednak samo połączenie które nie jest w żaden sposób zabezpieczone. Nawet jeśli wpisze ręcznie https to generalnie wiem z komunikatu ze połączenie nie jest zabezpieczone (tyle udało mi sie wygrzebać z forum tutaj) Obsługe OpenSSL mam uruchomiona na 100% (sprawdzone phpinfo() ) Udało mi się też dowiedzieć, że z poziomu PHP można uzyskać takie połączenie ale nie potrafiłem tego u siebie uruchomić. Jedyne co mi przychodzi do głowy to dodanie jakiś certyfikatów ale i tu moja wiedza jest strasznie słaba... Z góry dziekuję za pomoc Ok dowiedziałęm sie ze moge dodać do połączenia MYSQL_CLIENT_SSL i wiem że się łącze spokojnie z BD jedynie nie mam pojęcia jak sprawdzić czy połączenie faktycznie jest szyfrowane... Ten post edytował Ednar 31.08.2010, 11:26:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Odpal jakiegoś sniffera pakietów.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:09 |