![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zainstalowałem wersje XAMPP 1.7.3 i mam problem z poprawnym wyświetlaniem licznika gości chodzi mi o to stronkę przykład u mnie na lokalnym kompie wygląda to tak, że zamiast licznika mam taki o to tekst Odwiedziło nas "; $i++; endwhile; } ?> osób wcześniej miałem zainstalowaną wersję XAMPP 1.7.2 i licznik wyświetlał się poprawnie, może ktoś wie o co w tym chodzi? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może pokaż kod? I raczej nie ten dział.
Powód edycji: [thek]: Masz rację. Nie ten.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ah.. pozamieniaj wszystkie znaczniki <? na <?php. Pomoże na pewno (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
po zmienieniu znaczników na <?php (w tym pliku były tylko dwa) nie wyświetla się w ogóle licznik, natomiast gdy zmienię tylko drugi znacznik, licznik się wyświetla ale w formie tekstowej
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro pojawia Ci się tekst, zamiast obrazka, to znaczy, że źle jest coś z tym:
nie widzę nigdzie w kodzie, żeby była zdefiniowana zmienna $ext która jest pewnie rozszerzeniem dla grafiki... Zobacz po wywołaniu strony źródło i sprawdź jaki "src=..." dokładnie Ci wyświetla. I najlepiej używać <?php niż <?. Przenosząc się na inny serwer może być wyłączona dyrektywa short_open_tags |
|
|
![]()
|
|
hmm rzeczywiście coś jest z tą ścieżką, bo poprawiłem ją przez firebuga i zadziałało ale niestety nie wiem jak to zrobić na stałe w tym pliku, zmienna $ext jest zdefinowana w pliku edit.me, a zdjęcia liczb do licznika przechowywane są w katalogu img
Ten post edytował MFrost 18.10.2010, 21:14:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jaka ścieżka dla img pojawia się w źródle po wykonaniu kodu?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
include jest ok, string jest ok... Teraz widzę. Tak jak Ramzaa napisał zmień znacznik <? na <?php ... W pliku edit.me też powinieneś to zrobić. powinno zadziałać.
|
|
|
![]()
|
|
ufff już zaskoczyło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dzięki wielkie za pomoc, pozdrawiam
a jeszcze takie pytanko z ciekawości, jak włączyć dyrektywę short_open_tags w xamppie?, bo w poprzedniej wersji tego pakietu chyba była włączona, skoro znaczniki były w stylu <? |
|
|
![]()
|
|
w pliku php.ini (katalog apache) php.ini
lepiej jest jednak używać <?php ?> potem skrypt przeniesiesz na jakiś hosting gdzie ta dyrektywa bedzie wyłączona i nie będzie możliwości zmiany i będziesz musiał przekopywać się przez wszystkie pliki i zmieniać. lepiej już teraz wyrabiać sobie nawyki Ten post edytował kokers 19.10.2010, 09:56:23 |
|
|
![]()
|
|
ok dzięki za pomoc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:07 |