|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Potrzebuje napisać proste menu wysuwane. Posługuje się 4 ikonami, które po najechaniu rozwijają pionowe menu - zmieniając grafikę. Każda ikona posiada odmienny plik graficzny który się wysuwa. Do posta dołączam graficznę przedstawiającą o co mi chodzi.
(IMG:http://e-lotnisko.nazwa.pl/menu_h.png) Serdecznie dziękuję za podpowiedzi. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie spodziewaj się że ktoś napisze skrypt menu za darmo dla Ciebie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Czysty JS w zupełności Ci wystarczy
(dobrym pomysłem będzie o zaczepienie o bibliotekę jQuery, z drugiej strony menu jest bardzo proste do napisania i nie musisz z niej korzystać), pobaw się ze zdarzeniami onmouseover, onmouseout i w css'ie Display: block/none. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
Google
Wystarczy wy-edytować trochę css i podmieniać obrazki ... . Napisz coś, spróbuj, pokaż kod, to pomożemy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ... a jak nie dasz rady to zapraszamy do działu Wolontariat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował melkorm 29.08.2010, 17:15:00 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Napisałem skrypt JS oparty na zmianie atrybutu stylu z none na widoczny. "if(ooo.style.display == "none"){ooo.style.display=""}"
Później używam onmouseover="menu('element4');" onmouseout="ukryj('element4');" - który wywołuje dla poszczególnego menu wczytanie odpowiedniego diva i wyświetlenie go! Ale problem mam z przesuwaniem kursorem na inne ikony przycisków. Po otwarciu diva - który zajmuje szerokość ok 200 px i zasłania fragment przycisków. Zastosowałem dla wczytania grafiki plik png z przeźroczystym tłem. Co proponujecie zrobić. Czy podzielić div na elementy i otwierać każdy z osobna tzn -zmienić atrybut dispaly?? |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 22:05 |