![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2006 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
.. Witam, mam nurtujące mnie pytanie ..
posiadam duży, trochę skomplikowany kilkusetlinijkowy kod który jest zbudowany na takiej zasadzie :
i teraz pytanie: czy jest jakaś różnica i czy lepiej zamiast tych "kilkuset linijek kodu" wpisanego w pliku dać include do zewnętrznego pliku zawierającego ten kod? cały sęk w tym, że kod suma sumarum MUSI znajdować się w jednym pliku .. Chyba wyraziłem się jasno i wiadomo co mam na myśli ![]() Ten post edytował andixxx 29.08.2010, 12:59:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że na pewno łatwiej będzie ci to edytować i wprowadzać zmiany jeśli sobie to zmienisz na takie coś:
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. kilkaset linijek to wcale nie jest dużo:)
2. jeżeli ten kod potrzebujesz w więcej niż jednym miejscu to dajesz w include, jeżeli tylko na jednej stronie masz ten kod to nie ma po co tego robić 3. po co tyle tych if'ów? skoro można to zrobić w kilku linijkach:
Ten post edytował tehaha 29.08.2010, 13:32:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:28 |