![]() ![]() |
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2002 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam takie pytanie...
Będe miał pliki, do których prawa będą miały tylko moje skrypty (serwer apache). Chciałbym teraz, aby jak ktoś poda parametr, to skrypt by odczytywał plik i dawał go do sciągnięcia. Moje pytanie brzmi, jakie nagłowki dać, żeby ustalić nazwe pliku i żeby plik się sciągał (downloadował) a nie był wyświetlany w przeglądarce... -------------------- Pozdrawiam,
Solitary |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%)
|
Kod header("Content-Disposition: attachment; filename=nazwa_pliku.cos");
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2002 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
dzięki, właśnie znalazłem w manualu
sorki za kłopot -------------------- Pozdrawiam,
Solitary |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeszcze taka mala uwaga dla wszystkich: Forum php Pro sluzy do zadawania pytan na 'zaawansowane' tematy, ktore nie znajduja sie lub sa tylko lizniete w manualu i ktore prowadza do szerszej dyskusji.
...Dziekuje... to bylem ja, Jazabek |
|
|
|
|
|
|
to jeszcze raz ja jarząbek
ok, bede pamiętał, myslałem, że Forum Pro jest do tematów zaawansowanych, a nie tematów ktorych nie ma w manualu... -------------------- Pozdrawiam,
Solitary |
|
|
|
|
|
|
No moze tu sie troche pomylilem z tym manualem, ale golnie chodzi o tematy na wysokim poziomie, zreszta hyper ujal to najlepiej w ogloszeniu do php Pro
|
|
|
|
|
|
|
mam jeszcze jeden problem, juz zrobiłem, że sciąga, ale jak mam filename=mojprogram.tar.gz to sciaga z domyslna nazwa mojprogram[1].tar.gz dlaczego, i jak to zmienic ?
-------------------- Pozdrawiam,
Solitary |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:47 |