![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.probuje zrobic ref linka .
narazie mam tyle: 1.po rejestracji w kolumnie reflink trzymam linka http://strona.pl?index.php?page=reflink&$username oczywiscie tam gdzie $username to jest nick zarejestrowanego usera np: http://strona.pl?index.php?page=reflink&$tester i teraz w index.php?page=reflink , czyli reflink.php trzymam rejestracje tzn , inputy do rejestracji, bo po rejestracji maja byc przyznawane punkty , do kolumny punkty np , jak ktos sie z ref linka regnie to +50pkt. Czyli zatrzymalem sie na ref linku , tam gdzie sa dane z rejestracja itp , teraz nie wiem co mam zrobic , zeby po rejestracji przyznawalo punkty, tzn update umiem zrobic , ale jak sprawdzic czy ten link to link usera w bazie czy jakos tak , bo sie pogubilem juz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 20 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz przyznawać punkty użytkownikom, którzy polecili komuś np. Twoją stronę i mają w adresie polecajacy=iksinski?
A może chcesz przyznawać punkty nowym użytkownikom, którzy wchodzą z określonego reflinka? Ps. I pozamykaj te znaczniki w img, na graczach polskich , jak pisałem:) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Którym wchodza w okreslonego linka , a nawet dopiero jak sie zarejestruja z tego linka.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 20 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry Winnetou, ale nie rozumiem.
Możesz trochę bardziej obrazowo to wyjaśnić? Tak zakręciłeś, że nie wiem o co się rozchodzi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
obojętnie , bo i tak tego nie rozumiem , np. po wejsciu w link , zeby podbijalo , oczywiscie update to umiem zrobic ale nie do konca , czyli link np wyglada tak strona.php?index.php?page=ref&nickusera , po wejsciu ma podbic temu userowi punkty np o 20, a chcialem zrobic , ze w tym linku trzymam pola,inputy do rejestracji i po rejestracji dopiero podbija , ale to juz wiekszy hardcor
![]() ps. poprawilem img bledy ![]() |
|
|
![]()
|
|
To może inaczej. Załóżmy, że mamy tabele mysql uzytkownicy:
id int not null auto_increment primary key, nick varchar(100) not null, punkty int default 0 czy coś koło takiej tabeli... Zakładamy, że masz link na jakiejś stronie który ma postać: http://www.jakasstrona.pl/register.php?polecajacy=iksinski W pliku register.php odczytujesz wartość polecającego (może to być nick lub id w tabeli) Ustawiasz sobie polecającego w sesji(bo pewnie gdzieś ten formularz będziesz wysyłał). Jeżeli rejestracja odbędzie się w pliku register.php to nie ma potrzeby używać sesji, ale to wiesz na pewno. Jak użytkownik wypełni pola i się zarejestruje to wtedy możesz do mysql wysłać coś takiego: update uzytkownicy set punkty=punkty+50 where nick=i tutaj dajesz polecajacego (ew. where id=... jak korzystasz z id) Po tej akcji polecający będzie miał o 50 punktów więcej. O coś takiego Ci mniej więcej chodzi? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok to tak , zrobilem , ze link wyglada tak:
reflink?polecajacy=test reflink?polecajacy=test1 reflink?polecajacy=superpro i jak wejde na ten link to sa pola do rejestracji etc inputy mam na mysli , bo zarejestrowaniu dodaje 50pkt , ale temu co sie zarejestrowal , nie wiem,nie rozumiem co mam,jak mam przed tym zapytaniem to sprawdzic : a plusika juz masz bo mi rozjasniles. Ten post edytował gigzorr 28.08.2010, 20:42:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:34 |