![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujący kod SQL:
i wprowadzam go do bazy jako zmienną $update w kodzie: i nie działa, a wprowadzając powyższy kod SQL do bazy danych SQL bezspośrednio, to aktualizuje się bez problemu, bez ŻADNEGO błędu. tabela MySQL jest w kodowaniu MyISAM, a kolumna trening ustawiona jest jako tinyint(4) - napewno zmienna $update ma te dane. - napewno dane z zmiennej $update się przez PHPMyAdmin. Proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie dziala ci, poniewaz mysql_query nie dziala przy kilku zapytaniach, wiec musisz je wywolywac osobno lub stworzyc obiekt klasy mysqli i uzyc funkcji multi_query().
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
faktycznie.... dziękuje bardzo.
Właśnie tutaj pojawiło się moja nie wiedza na temat funkcji mysql_query(), a mysqli muszę wykorzystać, bo staram się aby skypty wykonywały jak najlmniej zapytan do bazy SQL. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
multi_query Ci w tym nie pomoże, skrypt i tak wykona tyle samo zapytań, co mysql_query w pętli. Także nie wiem o czym piszesz kolego. Mógłbyś to zrobić tak:
już masz 3 wykonane zapytania, ale i tak zostanie zaktualizowanych 6 wierszy. -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:44 |