![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jak pobrać dane poprzez metody obiektu z tabeli która jest zjoinowana ?
$record_obj = Doctrine_Query::create() // ->select('cu.t_login, cdr.t_name') ->from('CmsUser cu') ->innerJoin('cu.CmsDictRole cdr') ->where('cu.t_login = ?', $cms_login['t_login']) ->andwhere('cu.t_pass = ?', md5($cms_login['t_pass'])) ->execute(); jak mogę się teraz odwołać do obiektu CmsDictRole i do jego danych? $record_obj[0]->? ![]() ![]() Nie mogę znaleźć nigdzie normalnego przykładu. Są tylko strzępy getRelation i inne ale one nie dzialaja. w Propelu robiłem to poprzez getRelatedBy... i wszystko chodziło ale tutaj nie widzę takiej metody. Proszę o pomoc. Dobra doszedłem: $records_obj[0]->CmsDictRole->t_name); Ten post edytował blackroger 27.08.2010, 11:34:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Ekhem... akurat dokumentacja Doctrine 1.x jest na bardzo dobrym poziomie
2) Doctrine_Record::getRelation() zwraca Ci informacje dotyczące samej relacji, nie dane pobrane z niej - zresztą masz to napisane w dokumentacji metody 3) Dlaczego ten wątek, kompletnie nie związany z Symfony, jest nim otagowany? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 03:28 |