![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Takiego problemu jak ja, jeszcze chyba nikt nie miał na tym forum. Chcę zrobić taki moduł... żeby było logowanie, ale z podziałem na rangi, w sensie wiecie... który dzięki id zawartym wsesji z 1 fazy logowania, wyszukiwał z bazy danych wg. tego id jaką ma rangę, puszczał do różnych części w nim zawartym, czyli np. uzytkownik: moduł puszcza do adresu: www.test.pl/modul.php?cmd=uzytkownik administrator: www.test.pl/modul.php?cmd=admin mam już nawet napisane, ale nie wiem jak zrobić zeby przelogowąło na różne adresy. plik ok.php:
plik ok.inc.php:
Ten post edytował kamilos809 26.08.2010, 22:25:28 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A można jaśniej (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) nie rozumiem jak to "puszczał" (chyba, że masz na myśli dopuszczał)(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chodzi o to, zeby dało sie zrobić po prostu takie coś, żeby moduł przekierowywał do hjakiejś strony, ale przy użyciu sesji żeby inna ranga nie mogła wejść na tą stronę. czyli np. user nie mógł wejść na link dla admina, nawet jak by go znał, tak samo niezalogowany jak nawet zna linka to wejść nie może, dlatego te sieczki z sesjami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzeba było tak od razu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
$_SESSION['type'] ustawiasz podczas logowania. Jeżeli nie masz jak zmienić include modułów wchodź do każdego pliku i na początku dodawaj regułkę: np. dla adminpanel.php
ps. jeżeli masz jakieś problemy to pisz z chęcią pomogę Ten post edytował CuteOne 27.08.2010, 04:44:42 |
|
|
![]()
|
|
CuteOne, spróbuje ten twój skrypciak, tylko go muszę przeanalizować jak go obsłużyć hehe...
Mam nadzieje, że w Jportalu to będzie pykać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:44 |