![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam czysty freebsd 7.1 i w wersji php 5.3.3 nie mam pliku php.ini w folderze /usr/local/etc mam tylko php.ini-develpment
php.ini-produkt a potrzebuje go żeby XML działał bo potrzebuje do forum mybb chyba że znacie jakies inne wyjscie aby działał a i jeszcze jedno pytanie jakbym instalowal starszą wersje php musze specjalnie szukac pod freebsd czy to nie ma róznicy myslalem nad php 5.2.14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat a i jeszcze jedno pytanie jakbym instalowal starszą wersje php musze specjalnie szukac pod freebsd czy to nie ma róznicy myslalem nad php Jak instalujesz z portów, to masz najnowszą (pod warunkiem, że są świeże ![]() Cytat a potrzebuje go żeby XML działał bo potrzebuje do forum mybb chyba że znacie jakies inne wyjscie aby działał Z czego instalowałeś? PHP instalowane z portów domyślnie wyłącza wszystkie rozszerzenia. Otwórz sobie manuala, dział konfiguracji pod Uniksem. Potem w chyba /usr/ports/lang/php5 masz Makefile. I tam będzie na początku coś w stylu configure_arguments. Jeśli nie chcesz się namęczyć, wywal --disable-all i potem instalujesz normalnie (make install clean), XML wtedy powinien być. Jeśli chcesz trochę pogrzebać, znajdź parametr odpowiedzialny za XML i dopisz do tej zmiennej. Cytat Witam mam czysty freebsd 7.1 i w wersji php 5.3.3 nie mam pliku php.ini w folderze /usr/local/etc mam tylko php.ini-develpment php.ini-produkt A nie pomyślałeś, że to jest do wyboru? Zmień rozszerzenie na ini dla tego pliku, który chcesz. Więcej w dokumentacji PHP. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:18 |