![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam dwa pliki zakodowane w utf8 i z jednego do drugiego chcę przesłać dane metodą POST przez curl.
Plik z którego wysyłam zmienne:
Plik w ktorym odbieram:
Dane się dodają tam gdzie trzeba, jednakże zamiast " ąśżźćąśżźć" dostaje na forum temat o nazwie: "Ä ĹĹźĺşäÄ ĹĹźĺşä" Prosiłbym o pomoc ![]() -------------------- Portal i forum dyskusyjne o grach typu MMO i mmorpg - www.mmorpg.org.pl
Rowery, trenażery, akcesoria rowerowe - Coolbike Twój sklep rowerowy - www.coolbike.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a skad te dane bierzesz?
z posta? a przegladarka też wie ze ma uzywac utf-8? zawsze mozesz zrobic iconv nie podając źrodlowego i liczyc ze samo znajdzie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat jest raczej do zamknięcia gdyż nie CURL jest tutaj winnym. Problem z polskimi znakami pojawia się nawet w sytuacji wpisania wszystkich danych na sztywno do tego drugiego pliku.
Coś nie tak jest z klasą obsługującą dodawanie materiałów do forum IPB. Muszę zwrócić się o pomoc na supporcie IPB ![]() -------------------- Portal i forum dyskusyjne o grach typu MMO i mmorpg - www.mmorpg.org.pl
Rowery, trenażery, akcesoria rowerowe - Coolbike Twój sklep rowerowy - www.coolbike.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj sobie dać urlencode na tych danych które wstawiasz do POSTu.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:53 |