![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2004 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chcialbym na walsnej mobilnej stronie www stworzyc dla siebie formularz wysylajacy sms z bramki orange.pl (ale tej z logowaniem) mulitibox tak chyba sie to nazywa. Moje pytanie jest nastepujace - jak przeslac aka zalogowac sie na inny serwer poprzez formularz html Nie wiem czy jest to zrozummiale ale wyjasnie prostymi slowami zamiast ladowac z telefonu wazaca wiele KB strone orange.pl i logowac sie z niej aby wyslac sms chcialbym napisac stronke ktora najpierw zainicjuje sesje (przesle moj login i haslo do serwera orange.pl) a nastepnie po wpisaniu strasci sms i numeru wysle informacje POST lub GET na inny serwer w tym przypadku orange.pl Czy mozliwe jest wogole zainicjowanie sesji z innego serwera i przesylanie inforamcji przez POST lub GET z zewnetrzengo serwera Mam nadzieje ze jest to zrozumiale i w miare jasne Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do wyboru do koloru:
curl fsockopen file_get_contents razem z trzecim parametrem context i inne podobne funkcje kożystające z stream_context_create() i blog: http://blog.wilgucki.pl/2010/08/post-bez-c...to-mozliwe.html [edit] a i jeszcze coby nie bawić się wyrażeniami regularnymi to polecam: Document Object Model lub phpQuery (nie urzywałem ale o ile pamiętam to zwraca elementy dom'u) oraz do analizy co przeglądarka przesyła, jakie nagłówki i ciasteczka, jakie od serwera odbiera żeby wiedzieć jak potem udawać przeglądarkę to liveHTTPHeaders do mozilli Ten post edytował zegarek84 25.08.2010, 23:20:41 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:44 |