![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
Przeszukałem całe forum i znalazłem podobny problem, ale rozwiązanie nie działa. Do rzeczy. Koduję szablon w którym obok siebie są 3 tabelki o identycznej szerokości 230px. Całość jest na środku. Wrzuciłem 3 divy w jeden kontener. W kodzie wygląda to tak: CODE <div id="kontener"> <div id="box"></div> <div id="box2"></div> <div id="box3"></div> </div> CSS: CODE #kontener { position: relative; top: 0px; padding: 0px; margin: auto; border: double; border-color: white; width: 900px; height: 360px; } #box { float:left; background-image: url(images/prace_03.png) no-repeat; width: 235px; padding: 0px; height: 57px; Koledzy! Bardzo proszę Was nie tylko o pomoc ale i wytłumaczenie dlaczego tak, a nie inaczej. Siedzę nad tym od 4 godzin i nie mam pojęcia w czym robię błąd. Pozdrawiam i dziękuję |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Koledzy! Bardzo proszę Was nie tylko o pomoc ale i wytłumaczenie dlaczego tak, a nie inaczej. Siedzę nad tym od 4 godzin i nie mam pojęcia w czym robię błąd. Za bardzo nie rozumiem o co Tobie chodzi.. Jezeli o to ze nie masz trzech divow obok siebie to nalezy zmienic id="box", id="box2" i id="box3" na class="box" Ten post edytował krispak 25.08.2010, 21:07:05 -------------------- * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
PHP, Laravel, Docker, Docker Compose, Laradock, Redis, JS, React, Vue, CSS, SCSS, Gulp, GIT ... itd.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najważniejsze to to, że masz trzy diwy o trzech różnych id a w css masz tylko jeden opisany. Zaraz jak zdążę przed wyjściem to spróbuję odpisać jak to powinno wyglądać. Ps. Nie wiem czy dobrze rozumiem chcesz je mieć trzy obok siebie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli one są takie same to nie potrzebnie robisz im inne id.
Musisz pamiętać, że taki sam id może być tylko 1 w danym pliku html. Czyli nie możesz zrobić Jeśli nie masz pewności, czy jakiś div się nie powtórzy to stosuj klasy, czyli: Jeśli chodzi o CSS to classy się deklaruje jako . a nie jako #, czyli w css wygląda to tak
Ten post edytował Bazan 25.08.2010, 21:04:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
everth- dziękuję. I mam jeszcze jeden problem a właściwie pytanie. Każdy z tych 3 boxów składa się z 3 elementów graficznych jak w przykładzie poniżej:
http://fotozrzut.pl/zdjecia/69c6f07c58.gif Teraz zastanawiam się jak najlepiej to zakodować w CSS. Nie wiem jak będzie poprawnie. Czy zrobić to w ten sposób? CSS CODE #box2gora { background-image: url(czesc1.gif); background-repeat:no-repeat; width: 235px; height: 57px; padding: 0px; margin: auto; #box2 { background-image: url(czesc2.gif); background-repeat: repeat-y; width: XXpx; padding: 0px; height: 100%; margin: auto; } #box2dol { background-image: url(czesc3.gif); background-repeat:no-repeat; width: XXpx; height: XXpx; padding: 0px; margin: auto; } } I następnie żeby złożyć to w jednego boxa w kodzie zrobić tak?: CODE <div id="box2"> <div id="box2gora"></div> TRESC <div id="box2dol"></div> </div> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
obrazek dzielisz na 3 czesci i robisz tez 3 divy. srodkowa i dolna mozesz wlasciwie zrobic jako klase - zawsze kilka linijek kodu mniej. srodkowy obrazek tniesz tak by mial wysokość 1 px. a cssy:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:08 |