![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż jestem jednak początkującym programistą php i nurtuje mnie taki problem. Otóż chcę stworzyć stronkę zawierającą statusy serwerów oraz ilość graczy online.
Przykładowo: stronka: http://talo.ariethmu.com/ potrzebuję pobrać ile jest w sumie online. Nie mam kompletnie pojęcia jak to zrobić. Szukałem w manualu to znalazłem file_get_contest(). Jak to działa? Prosiłbym o przykładowy kod z komentarzem (żeby zrozumieć). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To tak, ja sam za bardzo nie kumam, ale na chłopski rozum:
Jak masz plik załóżmy toplista_radia_eska.txt Kod 1. Justin Bieber 2. Doda 3. Jonas Brothers 4. Agnieszka Chylińska i dasz skrypt
Innymi słowy wczytuje zawartość pliku do zmiennej, razem ze wszystkimi znakami, nawet tych, których nie widać (przejście do nowej linii - \n) Uwaga: Autor postu informuje, że toplista jest fikcyjna i ma nadzieję, że będzie. A co do licznika graczy online: to już jakby wyższa szkoła jazdy, ale od strony admina emulatora. Jeżeli jest tabelka w bazie players_connected, to można zrobić to bardzo łatwo:
Ten post edytował Asmox 25.08.2010, 18:20:23 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, admin ma taką tabelkę, ale nikt z adminów mi nie da danych do bazy żebym sobie pobierał. Natomiast każdy serwer wyświetla na swojej stronie ilość online i chciałbym właśnie ze strony te dane pobierać.
Total: 186 -> chodzi o pobranie tej liczby |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
file_Get_contents + preg_match (wyrażenia regularne)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:33 |