![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki problem. Potrzebuje umiescic w formularzu 2 skrypt js i ajaxa. Problem w tym, ze oba to dwa rozne formy. Jeden form to skrypt js pop up kalendarz wstawiajacy date do pola tekstowego, z ktorego chcialbym pozniej pobrac dane, a drugi to lista rozwijalna z zapytaniami do bazy. Jak to mozna roziwazac?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Weź tamto, przesuń trochę tam i powiedz mu, że skończyłeś.
Rozumiesz aluzję? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Weź tamto, przesuń trochę tam i powiedz mu, że skończyłeś. Rozumiesz aluzję?
Submit zeby wyslac dane do bazy musi byc w formie. Nie podziele na pol submita, zeby byl w formie jednym i drugim. Jak wstawic taki submit zeby pobral jednoczesnie dane z jednego i drugiego formularza? Ten post edytował agentmullder 24.08.2010, 16:25:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Submit zeby wyslac dane do bazy musi byc w formie. Nie podziele na pol submita, zeby byl w formie jednym i drugim. Jak wstawic taki submit zeby pobral jednoczesnie dane z jednego i drugiego formularza? onsubmit = uchwyt_do_funkcji, lub w jquery submit(uchwyt_do_funkcji) Kod uchwyt_do_funkcji = function(){
// procedury przerzucajace dane z jednego formularza do drugiego } -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cos mi nie idzie. Zalozmy ze w drugim tym formularzu robie buttona i wstawiam funkcje js do pobrania danych z formularza testform1:
Nie wiem wogule czy dobrze mysle, bo brak efektow. Nic sie nie dzieje. Ten post edytował agentmullder 24.08.2010, 18:38:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Napisałeś funkcję, która przyjmuje parametr, a nie przekazujesz jej go?
Torzysz funkcję dynamicznie przy pomocy PHP. Ale nie wiadomo co w tych PHP`owych zmiennych jest. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok, to moze inaczej. Z forma testform2 chce wyciagnac wartosci dwoch pol: $do i $dokiedy.
tworze funkcje w js, bez przekazywania zmiennych poprzez odwolanie sie bezposrednio do danego pola formularza. Tak przynajmniej wyczytalem w tutorialach o funkcjach js.
Funkcje te wywoluje poprzez klikniecie na button, ktory znajduje sie w drugim formie, w ktorym to notabene chce wykorzystac pobrane dane z tego pierwszego formularza.
Jestem poczatkujacym wiec prosze o wyrozumialosc i tlumaczenie łopatologiczne ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
A z jakiego to powodu dzielisz pola pomiędzy dwa formularze?? Wydaje mi się, że skoro i tak wysyłasz je jednocześnie to lepiej będzie jak umieścisz je w jednym... Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hej A z jakiego to powodu dzielisz pola pomiędzy dwa formularze?? Wydaje mi się, że skoro i tak wysyłasz je jednocześnie to lepiej będzie jak umieścisz je w jednym... Pozdrawiam Poniewaz jeden form to jest gotowy skrypt kalendarza w js, ktory wstawia w 2 pola txt 2 daty. I ten form ma swoja nazwe, za pomoca ktorej budowane sa inne funkcje, dosc obszerny kod obslugi tego kalendarza. A drugi form to lista rozwijalna z zapytaniami do bazy. Jak wrzuce go do powyzszego forma to przestanei dzialac. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli potrzebujesz pól z datą to zawsze możesz skorzystać z datepicker a ui-jquery. O ile dobrze kojarzę, ten skrypt nie ma jakiś dziwnych wymagań odnośnie umieszczania w osobnym formularzu...
Zresztą sprawdź sam: tutaj Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jeśli potrzebujesz pól z datą to zawsze możesz skorzystać z datepicker a ui-jquery. O ile dobrze kojarzę, ten skrypt nie ma jakiś dziwnych wymagań odnośnie umieszczania w osobnym formularzu... Zresztą sprawdź sam: tutaj Pozdrawiam łał swietny jest. Ale chyba udalo mi sie rozwiazac ten problem ze starym kalendarzem. Jeszcze dam znac czy sie udalo ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:51 |