Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [css] Element cały czas w tym samym miejscu, IE + Opera + FF + Chrome
user123
post 24.08.2010, 12:50:37
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Witam,

w jaki sposób można umieścić element na stronie, który będzie znajdował się cały czas w tym samym miejscu? Znalazłem wiele rozwiązań tego problemu z "position: absolute;" tylko żądna nie działa pod wszystkimi przegladarkami. Czy macie pomysł jak można poradzić sobie z tym problemem?

smile.gif

--------------------
Youtube - Miedzynarodowa wersja: Wyposażenie siłowni
Go to the top of the page
+Quote Post
thek
post 24.08.2010, 13:02:54
Post #2

Grupa: Moderatorzy

Zależy co masz pod frazą "w tym samym miejscu" na myśli. Jeśli w ty samym miejscu w układzie strony -> position: absolute. Jeśli w tym samym miejscu okna przeglądarki -> position: fixed (http://kurs.browsehappy.pl/Bugi/BrakPositionFixed).
Co do absolute to może źle pozycjonujesz? Bez kodu to i Salomon nie wywróży winksmiley.jpg

--------------------
Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
+Quote Post
user123
post 24.08.2010, 13:15:11
Post #3

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

chodzi mi o to samo miejsce w układzie strony tak aby kod działał pod IE, pod FF działa mi:

1. <div style="position: fixed; top: 50px; left: 100px;">tresc</div>

zaś pod IE nic nie działa :/

--------------------
Youtube - Miedzynarodowa wersja: Wyposażenie siłowni
+Quote Post
thek
post 24.08.2010, 13:37:31
Post #4

Grupa: Moderatorzy

Jak dla mnie fixed to chcesz wrzucić w oknie przeglądarki stałą pozycję, a nie dla strony. Ma bowiem wisieć element niezależnie od scrollowania. Nie myl więc pojęć. Jako że IE6 to porąbana przeglądarka, która tego nie obsługuje to musisz ewentualnie to zachowanie symulować poprzez javascript ewentualnie. Albo obsługujesz IE6 i się mordujesz, albo olewasz IE6 i masz gdzieś co inni piszą, dostosowując jedynie do normalnych przeglądarek.

--------------------
Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 28.06.2025 - 17:05