![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 2 Dołączył: 30.11.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, dopiero od niedawna zajmuje sie webdesignem, tak to jak ktos odwiedzal strone a nei zaplacilem grafikowi tylko sam robilem styl to reakcja - o_O -.-
Wiec postanowilem robic nieco lepsze layouty, tutaj moj hmm, gdzies 5, prosze o uwagi itd. ![]() Ta, SuperHubert to ja zeby nikt nie myslal ze ukradlem prace czy cos ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Góra mi sie podoba niczego sobie lecz te 2 panele lewy i prawy do niczego, środkowy panel tez strasznie cienko stopka mogła by tak zostać lecz po poprawieniu tego co napisałem i jak byś mógł napisać na jaki temat ma być ten layout?
![]() Ps. Nie znam sie na grafice pisze to co bym zmienił |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 2 Dołączył: 30.11.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no ok, pomysle jak poprawic te mena, menusy jkk to nazwac
![]() a tematyka no to ma byc portal o webmasteringu, tylko styl nie ma byc taki bardzo tematyczny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie grafika przedpotopowa, zmienilbym praktycznie wszystko a w szczegolnosci uklad 3 kolumny :/
Typo w newsach pogrubione odpada.. Kazda z trzech czesci (head, content, footer) jakby z innej bajki, nic do siebie nie pasuje i jeszcze dziwnie wyglada szeroki content do head czy footer w takim zestawieniu. Popracuj jeszcze nad tym. Pozdrawiam -------------------- * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
PHP, Laravel, Docker, Docker Compose, Laradock, Redis, JS, React, Vue, CSS, SCSS, Gulp, GIT ... itd.. |
|
|
![]()
|
|
nowy lay, taki raczej bedzie na ''mojej stronce''
![]() taki styl raczej nie bedzie odstraszac samym wygladem? |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wortal o programowaniu, layout też dla programistów robiony przez programistę
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten drugi o wiele "lepsiejszy". Jednakże:
-> Slogan trochę w prawo. -> Shoutbox, albo na całą szerokość, albo wsadzony w treść strony (obok menu). -> Gdzie jest stopka? -> Dawaj mniej napisów Hubert - 3-4 starczą, a tak to po prostu nic nie widać. -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Denerwują mnie te napisy "Hubert". Na prawdę sądzisz, że ktoś Ci to ukradnie? Przecież to pół godzinki w czystym html/css. Druga wersja jest dużo lepsza. Osobiście podobają mi się układy 3 kolumnowe ale przy normalnych proporcjach. Te u Ciebie w pierwszym projekcie były totalnie badziewne i przypominały php fusion czy inny tego typu badziew. Ogólnie jest za szaro oraz nie pasują mi te ikonki. Typografia leży(np. za mała wysokość linii).
-------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio coś mnie naszło z tymi kolorami, więc się trochę przyczepię
![]() Proponuję dać więcej odcieni itd itd, bo tekst trochę zlewa się z tłem (ale tylko troszeczkę ![]() Układ strony super, natomiast przytoczę pewne spostrzeżenie z książki "Zabójczo skuteczne strony internetowe" oraz moje wnioski: - Jeżeli przypadkowa osoba się natknie na Twoją stronę (pierwszy raz, nie stały bywalec) to będzie skupiać wzrok na górnym lewym rogu strony, więc tam najlepiej dać artykuł czy coś takiego. Z tym menu to jeszcze ok, ale ja bym dał shoutbox na dole, a zaraz pod nim stopkę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Zacznijmy od tego, że te napisy (znaki wodne) przeszkadzają w "odbiorze" projektu. Ode mnie standardowo lista:
[-] Na stronie zasadniczo mało treści, a część przykładowej zawartości nie nadaje się - mowa o np. "dasdasd" itd.), [-] Masz trzy kolory przełamujące (czerwony, ciemnoszary i żółty) - a to o dwa za dużo ![]() [-] Całość nieco mdła, [-] Brakuje stopki, [-] Wyrównanie - a konkretniej jego brak. Przykład? Shoutbox! [+] Typografia prosta, ale bez zarzutu, [+] Elementy strony mają czym oddychać, tj. marginesy i wszelkie odstępy są na pokładzie, [+] Nie jest najgorzej, Powodzenia przy dalszej pracy! |
|
|
![]()
|
|
dzieki za wypowiedzi
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 14:57 |