![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej!
Mam klasę Application_Form_Singin dziedziczącą po Zend_form a w niej taki kod: To tylko kawałek kodu... Nie działa w nim tekst błędu dla username kiedy nie jest w ogóle wypełnione (required). Również nie wiem jak dodać jakiś tag dla label dla elementów formularza. array('label', array('tag' => 'strong')), kończy się błędem. Dodatkowo mam pytanie jak lepiej tworzyć formularz tak jak w tym kawałku kodu czy tworzyć sobie klasy inputów a potem wrzucać je poprzez metodę addElements()? Proszę o pomoc i pozdrawiam, QWAK |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aby zadziałał komunikat dla required użyj validatora NotEmpty i dla niego ustaw komunikat błędu
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy to aż taki problem sprawdzić jak wygląda wnętrze konstruktorów tych klas? Przecież nie przyjmuje parametru messages.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też tak próbowałem i nie działało :/ Podam kod: a nie powinno to tak wyglądać? komunikaty możesz również tłumaczyć za pomocą Zend_Translate http://framework.zend.com/manual/en/zend.form.i18n.html -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 12 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym zadać pytanie odnośnie parametrów podawanych za pomocą tablicy do elementu:
Cytat Pierwszy element oznacza nazwę walidatora a co oznacza drugi parametr ustawiony jako false ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:08 |