![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć mam taki problem, po wpisaniu odpowiednich danych wyświetla mi się nadal logowanie
kod do logowania
co jest źle oraz czego brakuje w kodzie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- jak coś dajesz w zapytaniu co pochodzi od użytkownika to używaj mysql_real_escape_string()
- żeby sprawdzić czy zapytanie jest poprawne zrób: mysql_query() or die(mysql_error()); - w ogóle to zapytanie jest kompletnie bez sensu, sprawdzasz czy nazwa użytkownika jest taka jak hasło?? chyba chcesz pobrać rekord gdzie nazwa_uzytkownika to nazwa a haslo to haslo???najpierw pomyśl potem napisz - po tym jak już wysłałeś zapytanie to sprawdzasz czy został zwrócony jakiś rekord jak tak to logujesz użytkownika - przydała by się też jakaś walidacja tego co użytkownik wpisał np. czy user to znaki alfanumeryczne , czy nie za krótki itd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę bardzo - mój skrypt logowania + rejestracji, w pełni sprawny.
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=15...mp;#entry779760 Analiza, analiza, analiza. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:08 |