![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, muszę dołączyć skrypcik do joomli. Słabo (praktycznie wogóle) nie znam JS. Czy mogę poprosić o skorygowanie poniższego, aby wyświetlana była tylko suma z zaznaczonych checkbox? Nie wiem jak mam włączyć funkcję warunkową if checkbox==true....
Opłata konferencyjna głównego uczestnika, 900 zł: <input type="checkbox" value="900" id="koszt1" onchange="policz();"/><br> Koszt wycieczki do Wambierzyc, 30 zł: <input type="checkbox" value="30" id="koszt2" onchange="policz();"/><br> Opłata za udział w Koncercie w Teatrze Zdrojowym, 20 zł: <input type="checkbox" value="20" id="koszt3" onchange="policz();"/><br> Opłata za udział Warsztatach, 50 zł: <input type="checkbox" value="50" id="koszt4" onchange="policz();"/><br> Kwota do przelania:<input type=text id=wynik> <script> function policz(){ var suma=0; for(i=1;i<5;i++){ if(!isNaN(parseFloat(document.getElementById('koszt'+i).value))){ suma+=(parseFloat(document.getElementById('koszt'+i).value.replace( ',','.'))); } } document.getElementById('wynik').value=((Number(suma).toFixed(2)).toString()).replace( '.',',') ; } policz(); </script> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 11:50 |