![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zacznę o tego że jestem noobem php
![]()
plik wywoływany jest na zasadzie skrypt.php?file=nazwapliku. Żeby uprzedzić - do skryptu też nie da się odwołać bezpośrednio. Generalnie wszystko śmiga, problem jest z cache Opery. Za każdym razem kiedy plik jest otwierany w playerze Opera wrzuca go do swojego Cache. Czy istnieje jakiś sposób zabezpieczenia się przed takim zachowaniem Opery? Czy można w jakiś sposób poza headerami ustawić czas wygaśnięcia pliku w cache? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Co prawda nie jest to zbyt eleganckie rozwiązanie, ale przynajmniej tymczasowo możesz 'wyłączyć' cache na jeden z poniższych sposobów.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a http://php.net/manual/en/function.header.php i Example #2
-------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
Jeśli moje wypowiedzi były dla Ciebie pomocne, kliknij "Pomógł" i odwdzięcz się ;) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za szybką odpowiedź. Nie wiem czy dobrze zaimplementowałem, ale dla rnd:
serwer generalnie szaleje dostaje w logach: [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in skrypt-1.php on line 13 [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: feof() expects parameter 1 to be resource, boolean given in skrypt-1.php on line 5 [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: filesize(): stat failed for /katalog/poza/public_html/demo.mp3?rnd=1511147903 in skrypt-1.php on line 12 [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: filesize(): stat failed for /katalog/poza/public_html/demo.mp3?rnd=1511147903 in skrypt-1.php on line 13 [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in skrypt-1.php on line 13 [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: feof() expects parameter 1 to be resource, boolean given in skrypt-1.php on line 5 itd... dla md5
w logach: [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in skrypt-2.php on line 7 Testowałem już header'y. Niestety z Operą nic nie działa. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otwierasz apostrofem a zamykasz cudzysłowem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, mój błąd. Wprowadziłem zmianę i dostaję w logach:
[error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: filesize(): stat failed for /katalog/poza/public_html/.mp3?md5= in skrypt-2.php on line 13 [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in skrypt-2.php on line 13 [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: feof() expects parameter 1 to be resource, boolean given in skrypt-2.php on line 5 [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: filesize(): stat failed for /katalog/poza/public_html/.mp3?md5= in skrypt-2.php on line 12 [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: filesize(): stat failed for /katalog/poza/public_html/.mp3?md5= in skrypt-2.php on line 13 [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in skrypt-2.php on line 13 [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: feof() expects parameter 1 to be resource, boolean given in skrypt-2.php on line 5 [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: filesize(): stat failed for /katalog/poza/public_html/.mp3?md5= in skrypt-2.php on line 12 [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: filesize(): stat failed for /katalog/poza/public_html/.mp3?md5= in skrypt-2.php on line 13 [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in skrypt-2.php on line 13 Skrypt wywołuje na zasadzie skrypt.php?file=demosong Pozdarawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 06:10 |