![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak można zaprojektować skrypt którego wynikiem będzie grafika z tekstem?
tzn. podaję np scieżke do fonta, tekst, rozmiary, tło napisu i czy ma być przezroczystość - efektem wyjściowym ma być grafika w formacie png. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak to zainstalować ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie musisz mieć PECL; może być i z konsoli (warunek - niezablokowane shell_exec, etc).
Większość hostingów udostępnia w ten sposób IM. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie musisz mieć PECL; może być i z konsoli (warunek - niezablokowane shell_exec, etc). Większość hostingów udostępnia w ten sposób IM. ![]() ale rozwiń jak to zrobić z konsoli bo ja nie mam pojęcia:/ albo niech ktoś dokończy co powinno być pod zablokowaną treścią na http://gajdaw.pl/php/php-pierwsze-kroki/p5.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
To znaczy wpisać odpowiednie polecenie w skrypcie wewnątrz shell_exec(), by system je wykonał. Popatrz do manuala funkcji shell_exec i pooglądaj komentarze a zrozumiesz o co kaman
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:33 |