![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy można jakimś niewielkim nakładem pracy wyłączyć cechowanie w całym serwisie? Pozdrawiam ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak masz włączone cachowanie
![]() ![]() jak tak to w parametrach Kod $frontendOptions = array( 'lifetime' => 2592000, 'automatic_serialization' => true, 'caching'=>true ); $backendOptions = array('cache_dir' => APPLICATION_PATH.'/cache/'); $cache = Zend_Cache::factory('Core', 'File', $frontendOptions, $backendOptions); ustawiasz Kod 'caching'=>false
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie takich kodów jak powyżej to mam chyba ze 30 i na piechotę nie bardzo mam ochotę wyłączać
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie takich kodów jak powyżej to mam chyba ze 30 i na piechotę nie bardzo mam ochotę wyłączać ![]() to ustaw sobie w rejestrze frameworka zmienna, ktorej stan bedzie wlaczal/wylaczal keszowanie a pozniej przy kazdym wywolaniu uzywaj jej
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy mieć funkcję która będzie wykonywać taki kod (i wtedy można dla dowolnego meijsca/akcji wyłączać cachowanie) :
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:02 |