![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam takie lamerskie pytanie: jak wykonać stronicowanie? (nawet wierszyk się zrobił ![]() No bo żeby zrobić stronicowanie muszę mieć min. 2 informacje - która strona jest obecnie oglądana i ile jest stron w ogóle. A żeby policzyć ilość stron muszę oczywiście wiedzieć ile jest rekordów w bazie ![]() I skąd znać tą ilość? Mogę oczywiście wykonać zapytanie, np.
Ale po co wtedy robić stronicowanie, skoro mam już wszystkie wyniki, które mnie interesują? Pozdrawiam ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobierasz ilość elementów (to jest ci potrzebne do wyświetlenia odpowiednich linków):
W linku określasz, którą chcesz stronę np. www.strona.pl/index.php?page=2 Pobieranie elementów (np. 20 elementów na stronę i chcesz wyświetlić drugą stronę):
po limit pierwsza wartość określa, od którego elementu pobierasz, a następny mówi ile elementów. Ten post edytował bastard13 22.08.2010, 20:10:04 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 13:34 |