![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam skrypt, ktory dziala poprawnie na Lycosie, ale gdy zalozylem sobie probne konto na neo.pl zeby nie miec tych wszystkich reklam i w ogole to wyswietla mi nastepujaca informacje o bledzie:
Warning: Wrong parameter count for print_r() in /home/neo.pl/CUST008025/fleet.neo.pl/public_html_open/test.php on line 3 E-mail wysłany pomyślnie Skrypt wyglada tak: <?php $tresc="Alfa: ".$_POST['alfa']." nRangowanie: ".print_r($_POST['rangowanie'], true)." nbeta: ".$_POST['beta']; if( mail("moj@adres.pl", "wynik ankiety", $tresc) ) { echo("E-mail wysłany pomyślnie"); } else { echo("Błąd podczas wysyłania e-maila!"); } ?> Jak myslicie, co jest tego powodem? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chyba o to Ci chodziło :?:
[php:1:49dbfcb289]<?php $tresc="Alfa: ".$_POST['alfa']." nRangowanie: ".$_POST['rangowanie']." nbeta: ".$_POST['beta']; // (...) ?>[/php:1:49dbfcb289] PS. Mógłbyś używać BBCode :?: -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiadomo, ze moge wymazac i po sprawie, ale nie o to mi chodzi. W sumie i tak jak wymazalem i napisalem to co zaproponowales to i tak nie dziala. Poza tym wiem, ze skrypt jest ok bo dziala na innym serwerze.
|
|
|
![]()
|
|
Sorry, moja pomylka. Tak jak napisales oczywiscie dziala, tyle ze nie tak jakbym chcial. Nie moge przeciez wymazac print_r bo nie wysle mi zawartosci tablicy, a o to mi przede wszystkim chodzi. Czy to wina serwera?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie ma tu winy serwera. print_r() służy do czego innego. Poczytaj w manualu.
Nie wiem jak chcesz użyć tej tablicy '$_POST['alfa']', bo chyba chodzi o '$_POST', ale nie taki jest cel. Wytłumacz dokładniej o co chodzi z tą tablicą. Wskazówka: [php:1:072e731768]<?php $tresc="Alfa: ".$_POST['alfa']." nRangowanie: "; for ($i=0; $i<=count($tablica); $i++) { $tresc .= $tablica[$i]; } $tresc .= " nbeta: ".$_POST['beta']; // (...) ?>[/php:1:072e731768] -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
Wlasnie zalozylem testowe konto na innym serwerze i tez dziala jak nalezy, czyli praktycznie problem mam z glowy
![]() http://www.fleet.futuro.net.pl/return.htm http://www.members.lycos.co.uk/conkon/return.htm http://www.fleet.neo.pl/return.htm :?: :?: :?: |
|
|
![]()
|
|
Poza tym w mailu z Lycosa i Futuro dostaje odpoewiedz w formacie:
Rangowanie: Array ( [0] => Alfa Romeo [1] => Peugeot [2] => Volkswagen [3] => Seat [4] => Volvo [5] => Honda [6] => Skoda ) a z tego neo jedynie: Rangowanie: |
|
|
![]()
|
|
Dzieję się tak, gdyż takie działanie ma funkcja print_r().
Wydaję mi się, że chodzi Ci o taki wynik, jaki podałem w moim kodzie: [php:1:a0e6543c30]<?php $tablica = array(); for ($i=0; $i<=count($tablica); $i++) { $tresc .= $tablica[$i]; } ?>[/php:1:a0e6543c30] PS. Pamietaj o możliwości edytowania postów. Nie pisz jednego pod drugim. -------------------- Don't worry, be happy!
|
|
![]()
|
|
W przypadku napisanego przez Ciebie kodu nie wyswietla zadnego komunikatu o bledzie i po dodaniu odpowiedniego fragmentu wysyla maila, tyle ze nie ma w nim zadnej tresci.
dodalem: [php:1:d86f616362]<?php if( mail("conkon@icpnet.pl", "wynik ankiety", $tresc) ) { echo("E-mail wysłany pomyślnie"); } else { echo("Błąd podczas wysyłania e-maila!"); } ?>[/php:1:d86f616362] |
|
|
![]()
|
|
[php:1:b0d41278fc]<?php
$tablica = array(); //tablica z treścią $tresc = implode("", $tablica); if( mail("conkon@icpnet.pl", "wynik ankiety", $tresc) ) { echo("E-mail wysłany pomyślnie"); } else { echo("Błąd podczas wysyłania e-maila!"); } ?>[/php:1:b0d41278fc] -------------------- Don't worry, be happy!
|
|
![]()
|
|
8) Sorry, ale jestem raczej laikiem i nie za bardzo wiem o co chodzi w ostatnim poscie. Domyslam sie, ze po array(); mam wstawic nazwe tablicy, ale nie za bardzo mi to dziala, bo ja jestem raczej na etapie Kopiuj -> Wklej, jak na razie :wink: Robilem
[php:1:cedc56dfed]<?php array(); ['rangowanie'] ?>[/php:1:cedc56dfed] i nie dziala. Prosze o wyrozumialosc 8) [/b] |
|
|
![]()
|
|
Radzę przeczytać kurs o php o tablicach i manuala.
'$tablica[]' to tablica, więc: [php:1:2c2f721aae]<?php $tablica = array("1111", "aaaa", "bbbb", "cccc"); ?>[/php:1:2c2f721aae] Czyli: [php:1:2c2f721aae]<?php $tablica[0] = "1111"; $tablica[1] = "aaaa"; $tablica[2] = "bbbb"; $tablica[3] = "cccc"; ?>[/php:1:2c2f721aae] Kod znajdujący się poniżej łączy wszystkie tablice '$tablica' w jedną zmienną $tresc. [php:1:2c2f721aae]<?php $tresc = implode("", $tablica); ?>[/php:1:2c2f721aae] -------------------- Don't worry, be happy!
|
|
![]()
|
|
Ok, wielkie dzieki za pomoc i pozdr.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 22:52 |