![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Próbuje wywołać pewien skrypt:
Kod cd $HOME/XXX/xXXX php aseco.php TMN </dev/null >aseco.log 2>&1 & echo $! Musze w nim podać ścieżkę do interpretera php jednak jest z tym problem bo nie wiem jaka, po wpisaniu whereis php wypluwa mi /etc/php /usr/lib/php /usr/share/php. Podanie /etc/php, /usr/bin/php wywoluje blad "niema takiego pliku ani katalogu. Na serwerze jest apache i dziala na nim forum phpBB modified by Przemo. Ma ktos moze pomysl jak rozwiazac ten pomysł? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod /usr/bin/php [ścieżka] Tak wygląda wymuszenie interpretacji pliku PHP przez interpreter. -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i tu jest problem po wpisaniu wywala:
Kod ./Aseco.sh: line 2: /usr/bin/php: Nie ma takiego pliku ani katalogu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jesteś pewien co do ścieżki? Może spróbuj sbin zamiast bin. Pokaż jak to wywołujesz w ogóle.
-------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na szybko (i tylko w debianopochodnych) - wyświetli wszystkie zainstalowane pliki przez pakiet
Wolne - znalezienie wszystkich binarek php w katalogu /usr/
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:35 |