![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam sobie plik który dodałem do kolejki CRON'a - wiem że plik się wykonuje ponieważ w pliku dodałem funkcję mail() która mnie o tym informuje, problem pojawia się z funkcjonowaniem pliku - wszystko działa dobrze jeśli odpale plik przez przeglądarke - edytuje plik txt - do tego jest stworzony, ale już nie edytuje tego pliku gdy odpalany jest przez Crona.. A maila że plik się wykonał dostaję w obu przypadkach. Chmody pliku txt - 777, pliku php - 777. Prosze o pomoc:) -------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż ten plik?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $link = mysql_connect('localhost', 'xxx', 'xxx'); $db_selected = mysql_select_db('xx', $link); $arr=mysql_query("select tresc from xx ORDER BY RAND() LIMIT 1"); $t= mysql_fetch_row($arr); mail("moj_mail", "bot", "bot"); $s= iconv('ISO-8859-2','utf-8',$t[0]); //echo $s; file_put_contents("b_wypis.txt", $s); Tak jak mówiłem - plik w 100% robi to co chce gdy odpalam przed przeglądarkę, ale przez CRON'a nie modyfikuje pliku. -------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo ścieżka do niego może być nieprawidłowa. Ja zrobiłbym tak wywołaj celowo jakiś error odpal przez www pokaże się ścieżka od samego początku zakresu serwera apache i użyj tej ścieżki tylko na koniec daj swój plik txt
Rozumiem że CHMODY były zmieniane skoro przez www działa? Ten post edytował lord2105 21.08.2010, 12:00:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dla crona nie daje się takich ścieżek jak dla skryptu odpalanego z przeglądarki, ścieżkę zrób analogicznie do komendy cron, przykładowo u mnie jeden skrypt ma taką komendę cron:
/usr/local/bin/php /home/tehaha/domains/mojadomena.pl/public_html/katalog/cron.php a ścieżkę do pliku dałem taką: /home/tehaha/domains/mojadomena.pl/public_html/katalog/file.txt Ten post edytował tehaha 21.08.2010, 12:20:37 |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie o tym samym pisałem
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:06 |