![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zastanawiam się, czemu wyświetlają mi się 2 razy rekordy. Chcę też stworzyć system templatek wg tego linku: http://www.programuj.com/artykuly/www/template.php Więc co mam:
Baza wygląda tak, że mam 2 tabele: ID i nazwa i tam są przykładowe dane (6 wierszy). Jeśli odpalę powyższy kod to jest ok - raz się wyświetla. Jednak jeśli przerobię funkcję wyświetlającą na taką:
To otrzymuję podwójne wyniki tzn ID 1 1 2 2 3 3 4 4. Jeśli chodzi o plik z templatką to: Kod <tr> <td bgcolor="silver"> {ID} </td> <td> {nazwa} </td> </tr> Gdzie tkwi błąd? Jeśli dopiszę do tej 2 funkcji wyświetlającej print_r($wyn); nad $tmpl->add($wyn); to dostaję: Array ( [ID] => 1 [nazwa] => php ) Array ( [ID] => 1 [nazwa] => php ) Array ( [ID] => 9 [nazwa] => c++ ) Array ( [ID] => 9 [nazwa] => c++ ) Array ( [ID] => 7 [nazwa] => kurs ) Array ( [ID] => 7 [nazwa] => kurs ) Array ( [ID] => 4 [nazwa] => mysql ) Array ( [ID] => 4 [nazwa] => mysql ) Array ( [ID] => 5 [nazwa] => oracle ) Array ( [ID] => 5 [nazwa] => oracle ) Array ( [ID] => 6 [nazwa] => js ) Array ( [ID] => 6 [nazwa] => js ) Array ( [ID] => 10 [nazwa] => C# ) Array ( [ID] => 10 [nazwa] => C# ) Czyli widać, że pobiera za dużo razy, ale dlaczego? A może jest jakiś inny sposób na pobranie danych z bazy, przypisanie do jakiejś zmiennej, aby potem przekazać i wykorzystać w templatce? Ten post edytował IceManSpy 20.08.2010, 21:31:29 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 11:20 |