![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przeszukując internet w celu znalezienia odpowiedniego systemu newsów znalazłem: http://www.hotscripts.pl/produkt-1599.html . Postępując zgodnie z instrukcją jednak nie mogę go poprawnie skonfigurować... Po wykonaniu funkcji include news.php w index.php wyskakuje mi błąd: Warning: require() [function.require]: Unable to access /news/config.php in /www/*mojastr*/www/news/news.php on line 115 Warning: require(/news/config.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /www/*mojastr*/www/news/news.php on line 115 Warning: require() [function.require]: Unable to access /news/config.php in /www/*mojastr*/www/news/news.php on line 115 Warning: require(/news/config.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /www/*mojastr*/www/news/news.php on line 115 Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '/news/config.php' (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /www/*mojastr*/www/news/news.php on line 115 Po przejściu do http://mojastr.pl/news/ Nadal pisze że Brak pliku konfiguracyjnego! Należy przeprowadzić instalację skryptu. Mimo iż przeprowadziłem instalację a plik config jest już w folderze... Proszę o pomoc... PS. Wersja tego skryptu jest w pełni darmowa... tylko trzeba dodać kto jest jego autorem. Ten post edytował maxiasty 20.08.2010, 15:29:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ustawiałeś CHMODY?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2010 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie może uzyskać dostępu do pliku config. Tak jak pisał poprzednik, należy ustawić odpowiedni CHMOD temu plikowi.
PS. W instrukcji instalacji powinno o tym pisać! ![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście że ustawiłem... na 666 i na 777 i nic...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żadne chmody ci nie pomogą -> problem leży w skrypcie i tym jak ustala ścieżki do zasobów (używa zmiennej PATH_TRANSLATED). Poszukaj sobie innego skryptu.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem.. dzieki za info... Mogłby ktoś polecić jakiś działający skrypt do systemu newsów? Chodzi mi o taki w którym można również dodawać obrazki...
Od rana szukam i co znajdę to albo nie działa albo nie ma obrazków... Czy byłby ktoś na tyle wspaniałomyślny i mi podał jakiś system newsów z obrazkami? Może być w oparciu o MySQL. Sam umiem zrobić taki, lecz bez obrazków... więc szukam jakiegoś rozwiązania... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj z CuteNews http://cutephp.com/
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Właśnie próbuję... po zainstalowaniu CuteNews i po zalogowaniu wyświetla mi:
Deprecated: Function eregi() is deprecated in /www/*mojastr*/www/cutenews/inc/functions.inc.php on line 289 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /www/*mojastr*/www/cutenews/inc/functions.inc.php on line 289 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/*mojastr*/www/cutenews/inc/functions.inc.php:289) in /www/powolanie/www/cutenews/index.php on line 90 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/*mojastr*/www/cutenews/inc/functions.inc.php:289) in /www/powolanie/www/cutenews/index.php on line 96 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/*mojastr*/www/cutenews/inc/functions.inc.php:289) in /www/powolanie/www/cutenews/index.php on line 97 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /www/*mojastr*/www/cutenews/index.php on line 241 Niby jest panel admina ale po kliknieciu czegokolwiek przerzuca do strony logowania i tak w kółko... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 24.06.2010 Skąd: Sopot Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wordpress – słynna instalacja w 5 minut i jeszcze nigdy nie miałem z tym problemów. Oczywiście są takie rzeczy jak upload fotek.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbym napisać dla Ciebie prosty system dodawania newsów + zarządzanie nimi za 2x karty orange po 5zł
![]() Zainteresowany? Wal na PW ![]() Ten post edytował Ramzaa 20.08.2010, 22:21:02 |
|
|
![]()
|
|
WordPress - fajny system... ale to jak bym od nowa robił stronę... a ja już mam gotowy design i wszystko skończone tylko w miejscu newsów na stronie głównej potrzebuje system z obrazkami i opcją czytaj więcej...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 15:46 |