![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam system oceniania zdjęć na stronie, który buduje mi potem TOP 30. TOP 30 mogę przeglądać wg płci osób głosujących. Czyli mozemy zobaczyc jak głosowały Panie a jak Panowie. Na tę chwilę działa mi to bez zarzutów. Przykład. Wyciągam z bazy srednią ocen Panów. Zdjęcia muszą mieć już przynajmniej 10 głosów. Sortuje od tych które mają najwyższa średnią i ograniczam ilosc zdjęc do 30:
Teraz mam to przerobić. Chodzi o to że zmieniam warunek.... dalej interesują mnie zdjęcia które mają przynajmniej 10 ocen, ale dodatkowo chodzi o to żeby średnia była wyliczona na podstawie tylko 10 ostatnich ocen.... Czyli np. mam zdjecie które ma 15 ocen wiec sie ono kwalifikuje, ale średnia ocena wyliczana jest tylko i wyłacznie na podstawie ostatnich 10 ocen.... Mam nadzieje ze jest to zrozumiałe. Niestety nie wiem jak to ugryźć. Oczywiście mogłbym sie bawić w PHP i oprzec to o jakies tablice i pętle... ale chciałbym to zrobić ładnie w zapytaniu mysql. Ktoś chętny żeby pomóc? Pozdrawiam, geogis |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:28 |