![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej, mam problem otoz zrobilem strone na ktorej uzupelnia sie dane, ktore sa wysylane do bazy danych i automatycznie zczytywane po tymi inputtextami. sortowane sa wedlug daty wprowadzenia. wszystko dziala ok.
teraz chcialbym zrobic aby wszystkie dane zapisac do pliku excela, klikajac na stronie internetowej w przycisk. macie moze jakies skrypty do zastosowania? szukalem w interenecie sporo czasu, ale zaden mi nie dzialal. ciagle jakis problem. korzystam z serwera home.pl. phpMyAdmin - 2.9.2 Wersja klienta MySQL: 5.0.91 mam nadzieje ze pomozecie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zrób z tego zwykłego csv - excel to łyka bez problemu i napisanie tego to też zaden problem.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz podac kod? masz jakis przyklad
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Są 3 rozwiązania problemu:
1. Gotowe klasy do tworzenia plików Excela, 2. Pisanie samemu obsługi na podstawie specyfikacji plików Excela - najgorsze rozwiązanie 3. Export wyników do pliku csv i potem import w Excelu tego pliku - najprostsze rozwiązanie, choć w porównaniu do 1 z czasem trochę więcej czasu zabierające. Osobiście zalecam 3 z prostej przyczyny - niekompatybilność plików Excel. Ten sam otwarty w starszej wersji może kompletnie inaczej wyglądać w nowszej. Już nieraz się sam z tego powodu wkurzałem. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przyklad na co? Wiesz co to plik csv, jaką ma strukturę? Jesli wiesz to bez problemu go wygenerujesz.
Pokaz chociaż jak zacząłeś ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Co potrzebne d wersji 3?
Znajomość podstawowa obsługi bazy danych, obsługi plików i fputcsv ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:52 |