![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możecie mi powiedzieć czemu mi to nie działa ?
link oczywiście <a href="/?zaplacono=tak&id=3"></a> <-- czy jakikolwiek inny numerek ... ![]() Ten post edytował darophp 20.08.2010, 07:39:50 -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) register_globals
2) Temat: Jak poprawnie zada pytanie zastosuj się do podanych tu wszystkich porad a dowiesz się czemu nie działa. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W każdym plku na początku mam error_reporting. Mimo to i tak nie wyrzuca. A o co chodzi z tym register_globals ?
-------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale miales zastosowac się do wszystkich porad a nie jednego error_reporting. Poza tym oprócz error_reporting ma byc teź ini_set.
![]() Masz sprawdzic czy zmienne zawierają to co myslisz. Sprawdzales? Robiles głupie echo $id? Robiles głupie echo $zaplacono? O co chodzi z register globals? http://nospor.pl/php-faq.html#faq-3 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Mimo, że kliknę na ten link to wyświetli mi to:
Cytat Potwierdzenie wpłaty nr 10 <-- dodane id tak <-- wartosc zaplacono tez jest Jest OK Powrót na stronę główną Ale nic nie zaktualizuje, choć wszystkie dane są przekazywane. PS. Póki co Google otwarte a czas jaki tam spędzam to parę godzin dziennie ![]() ![]() Ten post edytował darophp 20.08.2010, 07:57:41 -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
O widzisz, nie mogles od razu podać jakie są objawy? Od razu by było wiadomo ze wszystkie zmiennej się dobrze przesłały i bym ci 4 liter głupotami nie zajmował
![]() Najwidoczniej nie ma w bazie rekordu o ID 4 ![]() ps: Zobacz jak wyglada zapytanie, wklej sobie do PhpMyAdmin i sprawdź czy działa jak powinno. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Czy ja wiem ...
![]() ![]() -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
spójrz na mojego PS z poprzedniego posta i zrob go
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jasny gwint, moja głupota. Popatrz na $paid ... ona chyba była pusta <glupek_ze_mnie>
Teraz działa: "Paid" czyli zapłacono musi przyjmować wartość "1" - jeżeli tak to na stronie głównej jest tabela i wyświetla się zapłacono. I jeśli paid=="1" to wyświetla się napis wyślij. Dzięki za rady ![]() -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
Ech... czyli jednak jakbyś się od razu zastosował do porad co ci w linku dałem, to problem by już dawno był rozwiązany....
Zapoznaj się z tym linkiem dokładnie i stosuj się zawsze do niego zanim napiszesz na forum. Jak zobaczę, że się nie stosujesz, to z prawa nadanego mi przez spółkę forum - zamknę Ci temat ![]() ps: tak, wiem, jestem niedobry... ale to naprawdę dla Twojego dobra ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:28 |