![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam folder filmiki/ a w nim plik filmik.flv jak wyświetlić 1 klatkę jako zdjęcie z tego filmiku ;/ Tak jakby zdjęcie na podstawie pierwszej sekundy czy klatki z tego filmu. Z góry dzięki ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorka.. nic z tego nie rozumiem ;(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Metoda getFrame http://ffmpeg-php.sourceforge.net/doc/api/ffmpeg_movie.php
I zmień temat na bardziej obrazowy bo rodzajów miniaturek jest w PIP a ty chcesz konkretnie z filmu. Ten post edytował wookieb 19.08.2010, 15:36:47 -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
A można prosić o prosty przykład... ja naprawde jestem ciemny w tym temacie;/
ZROBIŁEM TAK I NIE DZIAŁA:
Ten post edytował mozart2008 19.08.2010, 20:17:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale to rozszerzenie musisz doinstalować do PHP...
Jeśli nie masz takiej możliwości, ale doinstalowane ffmpeg, to: Kod ffmpeg -y -i klip.flv -f mjpeg -ss 10 -vframes 1 160x120 thumb.jpg wykonujesz którymś execiem, np. przez shell_exec. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
nie wiem o co chodzi:( proszę o pełną instrukcję jak można:(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
I tak wystarczająco sporo informacji masz...
Zacząłbym od przeczytania, co shell_exec robi, a przede wszystkim od kursu PHP... Bo podałem Ci pełne polecenie, teraz tylko wszystko popodstawiać i poskładać w całość. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No prosze najprostrzy skrypt na miniaturkę z flv... nic nie rozumiem... wchodziłęm na te strony co mi podałeś i niekapuje... a poza tym podstawy php nam i nie tylko !!jak skońćze mój projekt to ci pokaże moją strone!
|
|
|
![]()
|
|
Masz zainstalowane na serwerze FFMPEG? A jeżeli nie to czy masz możliwość doinstalowania?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nei wiem czy jest zainstalowane bo teraz serwer ma awarję... ale chyba mam a jak nie to napewno jest możliwosc doinstalowania
|
|
|
![]()
|
|
To zainstaluj ffmpeg, potem ffmpeg-php i próbuj dalej.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj jest dosyć stary i nierozwijany projekt którym można wyciągać ramki z flv. Podobno nie wymaga rozszerzeń i działa out of box - nie testowałem, tutaj masz linka do tutoriala jak tworzyć miniatury - dodatkowo to co wyrzuca getFlvThumb() musisz chyba przepuścić jeszcze przez GD lub ImageMagick.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:00 |