![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
mam dość dziwny problem. Otóż mam formularz w którym podaje się dane + wybiera się zdjęcia do wgrania na serwer i wysyła. Zdjęcie jest upload`owane na serwer (jego nazwa jest zmieniana na jakąś losową) i wszystkie dane zapisywane w bazie. Na niektórych komputerach - zaznaczam, ze dotyczy to niektórych maszyn - jeżeli wgram zdjęcie, które ma spację w nazwie np. "obraz 123.jpg" to formularz się sypie. coś się kręci i naglu pusta biała strona. nic się nie wgrywa, nic się nie zapisuje do bazy. przy nazwie zdjęcia bez spacji wszystko wszędzie działa prawidłowo. Co może być przyczyną sypania się formularza ? jak to załatać ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To Ty jeszcze nie wiesz, że roztrzaskałem wszystkie szklane kule na tym forum?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co za kod chcesz ?
tak robię upload zdjęcia. Mam nadzieję, że to Ci pomogło Ten post edytował Fixus 18.08.2010, 16:35:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
widzisz mnie też kule się skończyły i nie wiem co miałeś na myśli wcześniej !
nie mam raportowania. zresztą nie wiem czy by tu coś zaraportowało. bo objaw wygląda tak, że ktoś wysyła formularz...strona się ładuje, ładuje, ładuje i zonk- biała strona coś jeszcze ci może pomóc ? jakby co $picVar powstaje rekurencyjnie
Ten post edytował Fixus 18.08.2010, 16:44:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mam raportowania. zresztą nie wiem czy by tu coś zaraportowało. bo objaw wygląda tak, że ktoś wysyła formularz...strona się ładuje, ładuje, ładuje i zonk- biała strona Hmm, ciekawe podejście do debugowania. Podchodzi pod programowanie ekstremalne. A na serio to sprawdź sobie czy obrazek nie przekracza maksymalnego dozwolonego rozmiaru. Co do reszty to jak ktoś wspomniał - szklana kula. Ten post edytował everth 18.08.2010, 17:10:38 -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
nie przekracza - to była pierwsza rzecz jaką sprawdziłęm
co do szklanej kuli to chętnie odpowiem na pytania w celu dojścia do problemu |
|
|
![]()
|
|
Cytat co do szklanej kuli to chętnie odpowiem na pytania w celu dojścia do problemu Jak jest skonfigurowane PHP na serwerze? Nie przypadkiem FastCGI? Cytat coś jeszcze ci może pomóc ? Kawałek z logów serwera (error_log); takie błędy są tam raportowane (biała strona). -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
mam coś takiego w Configure Command (oczywiście to tylko fragment ale to FastCGI jest. Co z tym fantem mogę zrobić?
Cytat ./configure' '--prefix=/usr/local/php5' '--enable-force-cgi-redirect' '--enable-fastcgi' '--wit co do logów to przeglądam. szukam czegoś podejrzanego |
|
|
![]()
|
|
Miałem na myśli kawałek z phpinfo, ale ok, załóżmy że podpięte przez FastCGI.
W error_logu powinno być info od fastcgi z jakimś błędem, biała strona, to zwykle skutek problemów w komunikacji między httpd a zespawnowanym procesem. Chyba że to nie jest FCGI, ale 100% informacji nam nie podałeś. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
powiedz co dokładnie potrzebujesz z phpinfo() ?
bo wyciąłem tylko kawałek z fastCGI chyba, że Cię źle zrozumiałem. co do error_logu to poszukam zaraz |
|
|
![]()
|
|
Konkretniej, Server API.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 13:13 |