![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam takie pytanie. W jaki sposób mogę uzależnić regułę w .htaccess i w php, aby zamiana była zależna od danego ID artykułu z bazy?
Korzystam z php-fusion i standardowo wyświetlanie wygląda tak: Kod viewpage.php?page_id=X gdzie X odpowiada danemu ID artykułu z bazy moja reguła wygląda tak: htaccess: Kod RewriteRule ^telefony-([0-9]+)\.html$ viewpage.php?page_id=$1 [L] php: Kod $seo_url = preg_replace('#viewpage\.php\?page_id=([0-9]*?)(\'|")#si', 'telefony-\1.html\2', $seo_url); i chciałem uzależnić ją tak by zamiast "telefony" wyświetlany był "samsung" jeśli id artykułu wynosi 4 tak samo z "lg" dla 5, "nokia" dla 6, a dla pozostałych "telefony" Proszę o jakiekolwiek wskazówki, z góry dziękuje za pomoc! Ten post edytował crea 18.08.2010, 13:07:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A masz w bazie tak identyfikowane artykuły? Jeśli nie - nie ma to sensu. A zezwalanie na dowolny ciąg znaków między stałą a ID jest złym pomysłem (duże ryzyko wystąpienia duplicated content).
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:59 |