![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam w JavaScript 2 podobne funkcje, zauważyłem, gdy wywołam 1 z nich to zmienia też zawartość elementu funkcji drugiej która się do niego odnosi, próbowałem konflikt rozwiązać ale nie udało mi się kod:
odwołuję się do nich kolejno tak: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spójrz dokładnie na linijkę nr 2 i 24, co widzisz?? w dwóch miejscach deklarujesz identyczną zmienną - gdyby ona chociaż była deklarowana na innym poziomie było by okey - obie ladują/są w obiekcie window - równie dobrze nie musisz przed nimi var pisać gdyż jeśli tego nie zrobisz i tak będą w window...
najprościej to zmień jedną na inną nazwę - ale w funkcjach kożystających z tej zmiennej musisz zrobić to samo - przy drugim zestawie funkcji możesz nic nie zmieniać... -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki działa
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 10:09 |