![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
mam takie pytanie jak stworzyc formularz w PHP ktory bedzie zawieral pole select a w nim e-maile moich uzytkownikow narazie stworzylem plik laczacy sie z baza danych i wyswietlajacy pole email oto ten kawalek kodu jestem zielony w tym temacie proszę o pomoc Kod <?php
$q = mysql_connect('localhost',"root","") or die ("awaria");; $q = mysql_select_DB("test") or die ("awaria");; $wynik = mysql_query ("select email from users"); while ($txt = mysql_fetch_assoc ($wynik)) { echo($txt['email']. ', '); } ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to wyświetli select z mailem/mailiami z bazy danych, o ile jest ich tam >0, żeby miec cały formularz dodajesz tylko form oraz inne pola. Pozdr. -------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ja dobrze widzę, czy okulista się kłania? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wszystko przeanalizowalem napisalem i dziala tylko teraz chce aby skrypt do wysylania meili wysylal wiadomosc do osoby ktora ja wybiore
moje pliki wygladaja nastepujaco db_sql.php: Kod <?php $q = mysql_connect('localhost',"root","") or die ("awaria");; $q = mysql_select_DB("test") or die ("awaria");; print(" <form method='post' action='mail.php' id='wysylanie'>"); $wynik = mysql_query ("select email from users"); while ($txt = mysql_fetch_assoc ($wynik)) { echo '<select name="email">'; while ($txt = mysql_fetch_assoc($wynik)) { echo ('<option value="'.$txt['email'].'">'.$txt['email'].'</option>'); } echo ('</select>'); } print ("<br />Temat:<input type='txt' name='tresc' size='50' 'value='wpisz tekst kurrwa'>"); print("<br /><textarea rows='12' name='temat' cols='23'></textarea></p>"); print("<br /><input type='submit' name='wyslij' id='wysylanie'> <input type='reset' name='reset'></form>"); ?> i plik mail.php wyglada tak: Kod <?php $email_do = ('$txt['email']'); $email_temat = 'temat'; $email_wiadomosc = "tresc"; if(mail($email_do, $email_temat, $email_wiadomosc)){ echo "Email (".$email_temat.") został wysłany."; } else { echo "Email (".$email_temat.") nie został wysłany."; } ?> lecz wywala mi komunikat w 2 giej linijce co musze zrobić aby skrypt mail dzialal prawidłowo ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 10:04 |